|
Ben Size Söylemiştim
|
|
08-31-2009, 10:13 PM
(En son düzenleme: 11-10-2009 10:05 AM esma.)
|
|||
|
|||
|
Hz Ömer bir gün meclisinde bulunan insanlara 'Herkes bir temennide bulunsun' dedi.Onlardan biri şöyle dedi:'Bir ev dolusu gümüşüm olsa da Allah yolunda tasadduk etsem' .Hz Ömer aynı dileği tekrar edince bir başkası şöyle dedi:'Keşke bir ev dolusu altınım olsa da Allah yolunda infak etseydim' dedi. Diğer bir başkası da :'Bir ev dolusu mücevherim olsa da Allah yolunda infak etseydim' dedi. Hz Ömer bu isteğini, cemaat 'Aklımıza daha başka birşey gelmiyor' itirafında bulununcaya kadar devam etti.Onlar susunca da Ömer(r.a) kendi isteğini şöyle dile getirdi:'Ben de bir ev dolusu, Ebu Ubeyde b. Cerah, Muaz b. Cebel, Huzeyfe b. Yeman gibi arkadaşlarımın olmasını ve onları Allah yolunda istihdam etmeyi isterdim.'dedi. Bunu dile getirdikten sonra da Hz Huzeyfe'ye bir miktar para gönderdi ve parayı teslim etttiği kişiye.'Bak bakalım emaneti teslim alınca ne yapacak?'diye tembihte bulundu.O şahıs parayı Huzeyfe'ye götürüp verince Huzeyfe hemen onu götürüp dağıttı. Hz Ömer, aynı şeyi Muaz b. Cebel ve Ebu Ubeyde b. Cerrah'a da yaptı.Onlarda parayı bekletmeden hemen paylaştırınca Ömer 'BEN SİZE SÖYLEMİŞTİM' diyerek hüsnü zannının doğruluğunu pekiştirmiş oldu. Böyle bir duaya ve hayale amin dememek ne mümkün! هَلْ جَزَاء الْإِحْسَانِ إِلَّا الْإِحْسَانُ |
|||
|
09-01-2009, 05:28 AM
|
|||
|
|||
|
RE: Ben Size Söylemiştim
amin Rabbim onlar gibi olanların sayısını arttırsın...
|
|||
|
09-02-2009, 01:51 AM
|
|||
|
|||
|
Amiin..
Daha önce hiç duymadığım çok güzel bi paylaşımdı kardeşim Allah razı olsun.. Rabbim bizleri o mübarek şahısların şefaatlerine nail eylesin.. "Üzülme!..Allah bizimle beraber..." |
|||
|
11-02-2009, 10:46 AM
|
|||
|
|||
|
Amin...
İyiye ve doğruya, İyiliklerle ve iyilerle ulaşılır... |
|||
|
12-13-2009, 12:15 AM
(En son düzenleme: 12-13-2009 12:15 AM Asude.)
|
|||
|
|||
|
eyvallah kardeş,
hayırda yarışanlardan olma duasıyla Müneccimle muvakkît ne bilir, / Dertlilere sor geceler kaç saat ![]() |
|||
|
12-19-2009, 09:15 AM
|
|||
|
|||
|
amin inş
festebigul hayrat. هَلْ جَزَاء الْإِحْسَانِ إِلَّا الْإِحْسَانُ |
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|

![[Resim: 57856383.jpg]](http://img710.imageshack.us/img710/8403/57856383.jpg)