|
Yardım
|
|
10-25-2009, 08:39 AM
(En son düzenleme: 10-25-2009 08:53 AM Asude.)
|
|||
|
|||
|
Yardım
Yardım
Kimse Yok Mu Derneği için... Zannederiz insandır insana yardım eden Bilmeyiz, cümle mahlûk insanın yoldaşıdır Ne varsa emrindedir dört mevsim gelip giden İnsan ki iyiliğin, kötülüğün başıdır Güneş bir pervanedir insanın etrafında Ay her gece hayata ince ince nur saçar Çiçekler dizilirler aşkla gönül safında Göz göze gelenlerin kalblerinde gül açar Kimse yok mu diyene cevap gelir meçhulden Kimsesizler Kimsesi indirir rahmetini Yardım bazen ateştir bazen sönmüş bir külden Unutturur iyilik çekilen zahmetini Bazen bir sığınaktır yılanın ini bile Anasını kaybetmiş küçücük bir serçeye İyilik yapılır da getirilmez hiç dile İnsan darda kalırsa düşer demir pençeye Mutluluk, vermektedir hiç gözünü kırpmadan Unutmaktır yaptığı iyiliği ânında Uçurmaktır insanı kanadını çırpmadan İnsandır her dem olan muhtaç kulun yanında Sordurma sen Allah'ım "Kimse yok mu?" diyerek Her kulun Hızır olsun muhtaçların gözünde İyilik ve takvanın libasını giyerek Güzellikler dağıtsın özünde ve sözünde... Müneccimle muvakkît ne bilir, / Dertlilere sor geceler kaç saat ![]() |
|||
|
01-06-2010, 12:54 AM
|
|||
|
|||
|
RE: Yardım
Ne güzel şiir...
Madem sitenin ana teması iyilik, iyilikleri anlatıyoruz.. Anlatılacak en güzel iyiliklerdendir bu hareket. Yüreğinize sağlık, özetlemişsiniz çoğu şeyi en güzel veciz ifadelerle.. Allah razı olsun. ...
Gel insan, tüm kapılar ardınca kapandığında, Ve sen yine denendiğinde, için yandığında. Uzun uzun düşün ve hatırla Yaradan'ını Kuru gözlerinden dök oluk oluk hârdânını. Hem onca günaha karşı Allah afî değil mi? Seni yaradan Allah kuluna kafî değil mi?.. |
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|

![[Resim: 57856383.jpg]](http://img710.imageshack.us/img710/8403/57856383.jpg)